А вже до кінця 2013 року обіцяють впровадити новацію по всій Україні. Виклики, які нині адресують диспетчерам міліції чи “швидкої”, скеровуватимуть до єдиного диспетчерського штабу.

“Передбачається, що у всіх областях України, в Криму будуть створені центри 112. Це центри, які об’єднають оперативно-диспетчерські служби МНС, МВС, МОЗу, органів місцевого самоврядування. І, власне, це дозволить більш оперативно і швидше залучати необхідні сили фахівців для ліквідації якоїсь надзвичайної ситуації, або, наприклад, надання медичної допомоги”, - каже прес-секретар МНС Юлія Єршова.

В МВС говорити про конкретні строки реалізації проекту "112" не поспішають. Кажуть, спершу слід ретельно напрацювати механізм оперативності всіма службами.

“Для того, щоб запровадити такий єдиний екстрений телефон, щоб він працював без жодних перебоїв, і щоб не губилася оперативність реагування певних підрозділів міліції, МНС, звичайно, треба приміщення, гроші, обладнання, необхідно опрацювати увесь алгоритм взаємодії наших екстрених служб”, - каже начальник управління зв’язків з громадськістю МВС Володимир Поліщук.

Нагадаємо, над законопроектом про запровадження єдиного номеру 112 - Уряд та нардепи ламали голови близько 3 років. Цього року МНС виділить на нього близько 450 мільйонів гривень. Для повного запровадження проекту необхідно 650 мільйонів.