"Що ми будемо робити? Зрозуміло, завтра зранку ми підготуємо такий законопроект за підписом Яценюка, підписом Кличка і підписом Тягнибока", - розповів Олег Тягнибок журналістам після завершення консультацій парламентарів зі спостерігачами Європарламенту Кваснєвським і Коксом.

Свободівець наголосив, що опозиція насправді вважає недоцільним подавати ще один законопроект, щоб "знову входити в їхні дискусії та їхню гру, якщо не буде їхнього підпису під законопроектом".

"Буде підпис Олександра Єфремова - тоді, звичайно ж, можна подавати його в зал", - уточнив Олег Тягнибок.

Він додав, що опозиція справді погодилась голосувати за президентську версію законопроекту про прокуратуру і запропонований Партією регіонів варіант закону про внесення змін до закону про вибори, незважаючи навіть на те, що самій опозиції це невигідно.

Читайте також: Янукович наказав голосувати за проект Лабунської, – джерело

П'ятий законопроект, який може з'явитись завтра, передбачатиме право на лікування ув'язненого за кордоном у випадку прийняття відповідного рішення суду.

Якщо ми внесемо таку поправку в українське законодавство, то це означає, що, якщо адвокати Тимошенко після цієї процедури звертаються до суду у зв'язку з необхідністю проходження лікування ув'язненої Тимошенко за кордоном, то суд має право, а не обов'язок, прийняти таке рішення і, наприклад, дозволити лікування, - пояснив Тягнибок.

Він також зауважив, що тут завжди залишається певний ризик, оскільки суд може відповісти негативно на таке звернення.

Нагадаємо, через продовження консультацій місії спостерігачів Європарламенту Олександра Кваснєвського і Пета Кокса з парламентарями сьогодні ввечері Верховна Рада вже не засідала.