"Міністерство закордонних справ України глибоко занепокоєне відсутністю зв’язку з однією з груп спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, які працюють на сході Донецької області. Обставини зникнення групи вказують на можливість її затримання проросійськими угрупуваннями, що здійснюють незаконну діяльність в цьому регіоні країни за підтримки Російської Федерації", – повідомила прес-служба міністерства.

У МЗС такі дії щодо спостерігачів ОБСЄ назвали неприйнятними, оскільки завданням місії є об’єктивне інформування міжнародного товариства щодо подій в Україні та сприяння деескалації конфлікту.

"У цьому зв’язку закликаємо Російську Федерацію, яка підтримала рішення про розгортання в Україні спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, звернутися з вимогою до своїх прибічників, які перебувають під фактичним контролем та отримують підтримку російської сторони, негайно звільнити членів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", – йдеться у заяві.

До слова, у МЗС РФ розраховують, що новообрана влада в Україні буде враховувати інтереси всіх громадян і вдасться до невідкладних заходів для припинення Антитерористичної операції на сході країни.