"Харків підготовлений до прийому команд не гірше, ніж інші міста, а те, що жодна національна збірна не побажала оселятися у місті під час турніру, жодним чином не пов’язане з умовами, які надають харківські футбольні бази", — заявив він, коментуючи дані про розміщення команд-учасниць Євро-2012.

Керівник області зазначив, що не бачить у цьому "жодної трагедії".

"Я не бачу ніякої трагедії у тому, що якась футбольна збірна не обрала Харків. Розмов було багато, Харків відвідало багато команд. Я не думаю, що вибір пов’язаний з тим, що місто гірше підготовлене, або умови гірші, ніж у тих містах, які вони обрали. Я гадаю, справа в логістиці, адже збірна складається з ряду футболістів, які грають в різних країнах. У нас на сьогоднішній день немає такої кількості міжнародних рейсів, які дозволили б нам практично з усіх точок світу без пересадок звозити до Харкова гравців", — сказав Добкін.

За словами губернатора, якщо якась збірна змінить своє рішення, Харків у будь-який момент готовий надати будь-яку з трьох наявних баз.

"Бази все одно будуть задіяні. Команда, яка буде базуватися в іншому місті, прилітаючи на гру до Харкова, повинна мати місце для того, щоб розміститися і розім’ятися. Так чи інакше, бази будуть використані", — наголосив він.

Як раніше повідомлялось, лише три із шістнадцяти футбольних збірних-учасниць чемпіонату Європи-2012 будуть базуватися в Україні. Одна з них — наша національна команда. Решта обрали Польщу.