На сайті "Укрзалізниці" зараз можна забронювати квитки лише до 31 травня включно, а на подальші дати запит не виконується. У довідковій службі пояснили, що це пов’язано з необхідністю узгодити графіки руху потягів.

Коли графіки будуть узгоджені, в "Укрзалізниці" навіть приблизно сказати не можуть. Проте пообіцяли, що потяги ходитимуть, продаж квитків буде відкрито, а графік потягів буде оприлюднено на сайті відомства.

"Буде розклад змінюватися на літо, тому ще не відкрили продаж, ще не скорегували розклад. Коли відкриють продаж, не відомо – буде повідомлено на сайті", - пояснили у довідці.

Представниця "Укрзалізниці" запевнила, що літом можна буде добратися до Криму.

Читайте також: Абітурієнтам з Криму рекомендують приїхати завчасно перед ЗНО

"Продаж буде відкритий, до кінця травня може бути відкритий. Поїзди будуть ходити літом", - сказала вона і запевнила, що проблем не буде з тим, як дістатися до Криму.

Автобуси в Крим, принаймні з Києва, зараз не курсують. У довідковій центральної автостанції у столиці пояснили, що рейси до Криму – на Ялту, Сімферополь – є сезонними, зазвичай вони їздять з 1-15 червня.

А в "Київпастрансі" начальник відділу обслуговування Борис Бабенко сказав, що з червня рух автобусів зі столиці може поновитися, але це не гарантовано.

Читайте також: Аеропорти у Криму залишаються закритими, — Мінінфраструктури

"З автовокзалу не здійснюються рейси. Сезон починається у них з червня. Поки ще ніякої інформації немає. У червні, можливо, щось буде, може, не буде – не можемо нічого сказати. Поки що автобуси не курсують", - сказав він.

"Дозвільні документи ніхто не анулював – до Сімферополя, до Севастополя, до Ялти, – вони так і залишаються. Поки зараз вони не виконують перевезення. Можливо, й буде. А може, й ні", - додав представник "Київпастрансу".