Аби кожен почувався затишно у власній оселі, у Vitra можуть продумати все до дрібниць.

“Буденне життя та робота відтепер не такі чужі одне одному речі, як колись. Люди дедалі більше працюють вдома. Тому комфорт і затишок для них надзвичайно важливий”, - сказав Рольф Фельбаум (компанія Vitra).

У колекції домашніх інтер'єрів компанії зібрані знакові та перевірені часом експонати. Зокрема, шкіряне крісло Нельсона у вигляді розколотого кокосового горіха. Не бракує й інноваційних рішень.

До роботи над цими інтер'єрами Рольф Фельбаум залучив молоду кров. Французи Ерван та Ронан Бурулєки для домашньої колекції Vitra створили досить незвичний килим - на застібці-блискавці.

“Ви власноруч можете корегувати розміри цього килима. Я б сказав, що він дає свободу вибору. Інколи Ви хочете килим, частину якого б усе одно зайняв диван. А пізніше його можна знову скласти докупи і на другій частині, до прикладу, може бавитися ваша дитина”, - каже дизайнер Ерван Бурулєк.

Vitra, стверджують працівники компанії, це більше ніж просто меблі та інтер’єр. Це, перш за все, філософія, частиною якої є архітектура. Це й пояснює чому над приміщенням головного офісу компанії працював один із найвідоміших у світі архітекторів Френк Ґері. Тут же, в музеї, зберігаються й знакові дизайнерські розробки.

“Наш офіс - це перша споруда, яку Ґері збудував у Європі. Її завершили 89-го. Ґєрі також робить для нас деякі меблі. А тут, в музеї, ми виставляємо найкращі з них”, - розповідає Рут Бендман (компанія Vitra).

Безцінну колекцію музею вважають однією із найбільших у світі. Тут і паперове крісло Ллойда Лума, і розкладний шезлон American Eileen Gray. Для дизайнерів меблі - це більш ніж робота. Зрозуміти потреби людей та адекватно зреагувати на них - таке завдання компанія ставить собі щодня.