На саміті була взята лінія на просування інфраструктури НАТО “на Схід” і нарощування військової присутності Альянсу поблизу кордонів Росії. Ці плани виношувалися давно, і українська криза стала лише приводом для початку їх реалізації,
- йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Росії.

“Суть і тональність заяв щодо ситуації навколо України разом з анонсованими планами проведення спільних з Києвом навчань країн-членів НАТО на території цієї країни до кінця 2014 року неминуче призведуть до нагнітання напруженості, ставлять під загрозу зриву прогрес у мирному процесі, який намітився в Україні, сприяють збільшенню розколу в українському суспільстві”, - наголосили в російському відомстві.

Нагадаємо, вчора у Уельсі відбулося засідання Комісії Україна - НАТО. Найголовніше повідомлення за підсумками засідання - те, що країни-члени НАТО можуть поставити в Україну на двосторонній основі високоточну зброю - як нелетальну, так і летальну. Крім того, Альянс готовий допомогти Україні підвищити обороноздатність. Зокрема, Україні нададуть фінансову допомогу - приблизно 15 млн євро.