Ціна на газ за тисячу кубометрів може становити на сто доларів менше, ніж рахували до цього. Таким чином газовий борг України, за підрахунками росіян, зменшиться з понад п'яти мільярдів доларів до чотирьох з половиною. Про це на прес-конференції в Мілані заявив Володимир Путін.

Європейські партнери повинні допомогти Україні вирішити проблему оплати,
— сказав президент РФ.

Водночас, російський президент сказав, що Росія більше не постачатиме Україні газу в борг. Мовляв, окрім заборгованості за поставки блакитного палива, українські державні структури не виплачують кредити, взяті у "Газпромбанку".

В той час, коли Володимир Путін вважає, що стосовно газового питання між Україною та Росією досягнуто певного прогресу, Петро Порошенко заявляє, що досягнути результатів не вдалося. Натомість він сподівається, що домовитися щодо поставок вдасться до 21 жовтня.

Головне — це припинення вогню,
— наголосив президент України Петро Порошенко.

Прогрес Петро Порошенко вбачає в питанні вирішення конфлікту на Донбасі. За словами гаранта, і він, і Володимир Путін під час їхньої особистої зустрічі погодилися, що треба дотримуватися умов Мінських домовленостей. Це включає звільнення заручників та моніторинг території з допомогою безпілотників.

Нагадаємо, Петро Порошенко та Володимир Путін провели кілька зустрічей під час форуму "Азія-Європа", що проходив в італійському Мілані.

До слова, 21 жовтня у Брюсселі делегації України, Росії та Єврокомісії матимуть черговий раунд газових переговорів.