Це перша у світі премія, яка присуджується за досягнення в стадіонній індустрії, включаючи всі аспекти діяльності стадіонів: від менеджменту та впроваджених інноваційних технологій до спортивних і культурних заходів, що проводяться на них.

З 1000 номінантів з різних країн світу незалежні експерти обрали найкращі об’єкти, які будуть змагатися в 12 категоріях. Домашня арена "Шахтаря" номінована відразу в трьох категоріях: "Стадіон року", "Подія року" — за Церемонію відкриття "Донбас Арени", "Нагорода за безпеку" — за впровадження інтелектуальної замкнутої системи телевізійного спостереження.

Чи отримає "Донбас Арена" премії в цих номінаціях, стане відомо під час бізнес-саміту з питань стадіонів, який відбудеться 17 червня 2010 року в штаб-квартирі компанії Guinness в Дубліні.

"Сьогодні стадіони та спортивні об’єкти захоплюють і розважають якщо не мільярди, то мільйони любителів спорту і музики, — зазначив співзасновник Stadium Business Ян Нутталл. — Але досі ні самі спортивні об’єкти, ні люди, що стоять за ними, не удостоювалися нагород. Ця премія створювалася для винесення вердикту сучасним "соборам спорту" і тим, хто забезпечує глядачам повноту відчуттів під час спортивних заходів".