Село Костянтинівка розташоване всього за 70 км від Донецька. Тут за спокоєм окрім збройних сил слідкують і бійці нацгвардії із Західної України. Цих хлопців нещодавно передислокували сюди практично з передової. Бійці всім забезпечені, не залишаються осторонь і волонтери. Люди допомагають усім, чим можуть, і навіть більше.

Загалом в нас по забезпеченню питань проблемних немає, особовий склад забезпечений і формою і теплими речами з допомогою громади Тернопільщини і міста, і області, хлопці всі одягнені, тепло, все добре,
— запевняє комбат.

Настрій та бойовий дух нацгвардійців піднесений. Під час служби траплялося різне. Деякі історії розповідають не без усмішки.

Була в нас така ситуація, що мороз був -30С і більше, і вночі в хлопців від цього морозу потріскали так звані Кевларові каски, десь орієнтовно 5-6 касок було тріснутих можливо і більше зараз будемо розбиратися по цих питаннях,
— розповідає заступник комбату.

Стіни приміщень, де мешкають гвардійці, обвішані оберегами, зробленими дитячими руками. Дитячі листи бійці носять в нагрудних кишенях. До військових буднів хлопці вже звикли.

Начальник Костянтинівського райвідділу внутрішніх справ Володимир Гончаров один з небагатьох чиновників, хто після терористичних захоплень залишився вірним присязі. Розповідаючи про нелегкі міліцейські будні, чоловік переконує – настрої людей змінилися. Сприяє цьому звичайне людське спілкування.

Поспілкувавшись з тими людьми, з військовими, з міліціонерами, які приїжджають з інших регіонів України, місцеве населення бачить, що вони теж такі ж нормальні люди, і та вся пропаганда, яка йде з російської сторони, що їдуть карателі і так далі, вона зразу розбивається і люди кардинально міняють своє бачення і вже зовсім інше відношення,
— запевняє він.

Багато хто з місцевих із зрозумілих причин каже, що політикою не цікавиться. Та всі мріють, аби війна нарешті закінчилась.

Місцева міліція переживає дефіцит кадрів, адже чимало правоохоронців звільнилися або воюють на стороні сепаратистів. Тож зараз двері міліції відкриті для всіх охочих служити Батьківщині.