Про це повідомляє прес-служба Донецької прокуратури.

"У серпні поточного року органами Служби безпеки були затримані 14 осіб, яким пред’явлені повідомлення про підозру у скоєнні злочинів передбачених ст. 111 (державна зрада), ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України", — йдеться у повідомленні.

У прокуратурі розповіли, що затримані бойовики, чоловіки віком від 20 до 60 років, входили до терористичної організації "ДНР" та її незаконних воєнізованих формувань, тобто так званого батальйону "Восток", СВД "Беркут", "Щит" і "Народное Ополчение Донбасса".

Окрім цього, за вчинення державної зради затриманий працівник одного з правоохоронних органів Донецької області, якій надавав допомогу у вигляді інформації про перебіг антитерористичної операції громадянину РФ, який керував терористичним угрупованням на території області.

На теперішній час, судом повністю підтримано позицію прокуратури Донецької області, та усім 14 особам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Хід слідства перебуває на особистому контролі прокурора Донецької області.

До слова, бойовики продовжують артобстріл Донецька. Житлові квартали міста терористи розстрілюють з важкої артилерії. За останні 2 дні в Донецькій області загинули 43 мирних жителя.