У Донецьку пенсіонери вперше отримали пенсії в рублях. І це не жарт. З 1-го квітня так звана "Донецька народна республіка" "офіційно" перейшла на рубль. Не до гумору людям, які прийшли до банків отримати свої виплати. Сепаратисти побіцяли "золоті гори", а на ділі все виявилось зовсім по-іншому.

Справа в тім, що курс, за яким бойовики з "ДНР" вирішили перейти на рубль, виявився грабіжницьким. За один "дерев’яний" так званий "Центробанк" постановив давати півгривні, тоді як в Україні російську валюту цінять у 40 копійок. Хоча дехто радий, що отримав хоч щось.

Читайте також: ЄС позитивно оцінив рішення Росії продовжити газову знижку для України

У так званому "Міністерстві фінансів" заявляють – на виплату пенсій мають майже два мільярди рублів. А це більше 30 мільйонів доларів. Втім те, що гроші дала Росія, заперечують. Кажуть, фонд поповнили податками з місцевого бізнесу.

Як відомо, Україна припинила виплату пенсій на підконтрольних бойовикам територіях у листопаді 2014 року, оскільки не могла гарантувати, що кошти призначені на соцвиплати, не будуть розграбовані бандитами. Відтак, аби отримати свої гроші донецьким пенсіонерам доводиться їздити в населені пункти, де діє українська влада.

До слова, сім’я переселенців з 6-місячною дитиною може опинитись на вулиці. Їх хочуть виселити з гуртожитку Податкової академії під Києвом.