Відповідну постанову сьогодні було опубліковано на сайті "Уряду і Народної Ради Республіки".

Також повідомляється, що з метою забезпечення потреб населення у зв'язку на Приватному акціонерному товаристві "Київстар" на Донеччині вводиться "тимчасова держадміністрація". Все майно мобільного оператора "Київстар" на окупованій території бойовики передають на баланс так званому "Мінзв'язку ДНР", а "Республіканський оператор зв'язку" приймає його в управління.

У свою чергу в "Київстарі" зазначили, що технічний офіс компанії у Донецьку захоплений озброєними людьми і компанія не має фізичної можливості працювати на окупованій території, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз технічний офіс "Київстар" у Донецьку, як і раніше, заблокований озброєними людьми. Таким чином, ними захоплений вузол зв'язку "Київстар", що обслуговував кілька сотень базових станцій. Ми фізично не маємо доступу до цього устаткування і не знаємо про його долю,
— відзначили в компанії.

У компанії також додали, що у випадку, якщо на території регіону з'явиться якась автономна мережа, то це означатиме, що обладнання було завезено ззовні.

"І якщо раптом в Донецьку з'явиться якась автономна GSM-мережа, це означатиме, що туди, швидше за все ззовні, було завезено обладнання, що дозволяє управляти мережею на захоплених базових станціях, і його налаштуванням займалися кваліфіковані фахівці, можливо, з інших країн", — заявили у "Київстарі".

Нагадаємо, у лютому цього року "Київстар" відключив сегмент мережі мобільного зв'язку на захопленій бойовиками частині Донецької і Луганської областей.