"Є нова заявка від опозиції. Вони збираються біля театру, а мітинг проведуть біля пам'ятника Шевченка. Єдине, вони хочуть йти по проїжджій частині, а ми просимо, щоб вони пройшли по тротуару: він на цьому відрізку досить широкий", - заявив начальник управління Донецької міськради зі зв'язків з громадськістю Максим Ровинський.

Читайте також: У Донецьку радіостанції відмовились анонсувати акцію "Вставай, Україно!"

На запитання про те, що майданчик біля пам'ятника Шевченко не вмістить прогнозованих опозицією п'ять тисяч учасників мітингу, Ровінський сказав: "Не вмістить, але я так розумію, що організатори знають, скільки людей їм вдасться зібрати".

Він пояснив, що дитяче свято на Жовтневій площі біля Донецької облдержадміністрації скасовуватися не буде.

Читайте також: Віталій Кличко на "Вставай, Україно!" в Донецьку не поїде

Що стосується заяви про те, що донецька влада примусово "мобілізує" бюджетників для проведення альтернативного заходу в день проведення акції в Донецьку, то Ровінський відповів: "Ми не маємо наміру допомагати опозиції збирати мітинг".

Нагадаємо, 31 травня опозиція планує зібрати в Донецьку 5-тисячний мітинг. Водночас екс-прем'єрка Юлія Тимошенко у своєму матеріалі "День Європи" закликала заявити про взаємне припинення акції "Вставай, Україно!", а також "так званого "антифашистського" руху" і визначити спільний план дій щодо інтеграції України до Євросоюзу.