Про це повідомляє прес-служба Уряду.

За інформацією ДонНУ, до Вінниці із Донецька переїхало 70% викладацького складу та 60% студентів університету. Студенти розпочнуть своє навчання на очній, заочній та дистанційно-заочній формі.

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт привітав донеччан.

"Завдяки великому бажанню та принциповості академічної спільноти й студентів Донецького національного університету, а також за підтримки й розуміння всієї громади Вінниці університет зміг розпочати цей навчальний рік. У країні продовжується війна, розв’язана російськими окупантами, але тільки разом ми подолаємо всі перешкоди", - заявив Квіт.

Довідка: Донецький національний університет – класичний вищий навчальний заклад, у якому навчалося 14 тисяч студентів та працювала 1 тисяча викладачів. 30 вересня 2014 року у зв‘язку з надзвичайною ситуацією, що склалася на Донбасі, та враховуючи спільне прагнення керівництва, викладачів та студентів ДонНУ, а також з метою збереження вищого навчального закладу в системі освіти України, за ініціативою університету Міністерство освіти і науки України прийняло рішення щодо переселення до Вінниці та запровадження особливої форми навчання для ДонНУ.