"ОБСЄ може використати свої повноваження щодо проведення розслідувань, щоб вивчити ситуацію з правами людини в Україні і те, як постійно відбувається зловживання правовою системою нашої держави для виконання бажань Януковича", - заявила Євгенія на засіданні Комітету з питань демократії, прав людини та гуманітарних питань Парламентської Асамблеї ОБСЄ.

Донька Тимошенко вважає, що світове суспільство повинно бути солідарним із захисниками демократичних цінностей в Україні.

"Ми можемо і будемо захищати наші права та свободи. І я думаю, що є практичні кроки, щоб допомогти нам, і ви можете застосувати їх не тільки заради моєї матері, але заради усієї України, яка дивиться на вас з надією", - зазначила вона.

Тимошенко переконана, що зараз допомога ОБСЄ потрібна її мамі як ніколи. За її словами, щодня зрозстає загроза того, що Юлію Володимирівну можуть просто-таки вбити у в'язниці.

"Ще не запізно для моєї мами, ще не запізно для України, але темрява згущається. Тому ми закликаємо вас продемонструвати рішучість та солідарність щодо України заради нашого спільного демократичного майбутнього та свободи в Європі", - прокоментувала Євгенія.