Читайте також: У Великобританії затримали 2 українців за підозрою у скоєнні теракту

Центральна мечеть цього міста (штат Західний Мідлендс) була евакуйована вночі 18 липня, оскільки поліція знайшла неподалік від неї місце вибуху. Його виявили під час рейду поліції по місту.

Правоохоронці припустили, що і в самій мечеті може бути захована бомба.

Поліція Британії припускає, що бомба біля мечеті здетонувала 28 червня. У запуску цієї бомби запідозрили 2 українців, які влітку проходили практику в ІТ-компанії Delcam.

Попередньо вибух біля Вулвергемптонської центральної мечеті пов'язують з вибухами мечетей у містах Тімптон та Уолсол, які відбулися наприкінці червня - на початку липня.

Читайте також: У Великобританії прогримів вибух

В компанії Delcam сказали, що українські хлопці просто проходили в них стажування і не є працівниками компанії. Хоча у Delcam уже провели обшук

Разом з тим керівник консульського відділу Посольства України у Сполученому Королівстві Володимир Коваленко стверджує, що поліція досі не підтвердила інформацію про затримання хлопців українського походження. Посольство надіслало запит у правоохоронні органи, але відповіді на нього ще не надійшло.

З представниками українського посольства спілкувався журналіст радіо "Голос Росії".

Нагадаємо, у рамках розслідування вибухів біля мечетей у британських містах Тіптон і Уолсолл, правоохоронці затримали за підозрою у скоєнні або причетності до скоєння злочину двох українців.