"Вперше скарги на появу підшкірних гематом у Тимошенко з'явилися 16 серпня 2011 після повернення з судового засідання в Київський СІЗО. Згідно із записами в амбулаторній карті Тимошенко, за її словами, травм або пошкоджень не було", — йдеться в повідомленні ДПтС.

В установі повідомили, що в подальшому підшкірні гематоми періодично (18, 22, 24 серпня, 12 листопада минулого року і 10 січня поточного року) з'являлися у Юлії Тимошенко в основному на тулубі і ногах, розміром від 0,5х0,5 см до 5х15 см. Ці дані є підтверджені записами в медичній карті і актами комісійних обстежень Тимошенко лікарями МОЗ та ДПтС.

Акт появи гематом підтверджується особистою заявою Тимошенко на ім'я начальника Київського СІЗО від 14 листопада 2011 року, в якому вона зазначає, що протягом тривалого часу у неї на тілі з'являються "гематоми незрозумілої природи", підкреслює пенітенціарна служба.

"З метою встановлення етиології гематом і корекції лікування, Тимошенко неодноразово пропонувалося провести дослідження крові, від якого вона кожного разу категорично відмовлялася", — відзначають в прес-службі, додавши, що Юлія Тимошенко жодного разу не погодилася на запевнення своїх "синців".

Нагадаємо, у п’ятницю Ніна Карпачова оприлюднила фотодокази тілесних ушкоджень екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, які зробила під час її відвідин 25 квітня.