"Ми не бачимо ні стратегічної лінії законодавчої роботи, ні парламентської більшості, ні опозиції. Є скоріше питання для публіки, принципові питання, зокрема, з визначення дат виборів у Києві, в проблемних округах. Є дуже важливе питання, пов’язане з виборчим законодавством. І це, як і деякі інші питання, дуже важливі для вирішення питання про підписання угоди з ЄС, оскільки треба виконувати вимоги Європи. І це не лише питання Тимошенко і Луценка, але й законодавчі", - наголосив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

На його думку, визначальним для подальшої євроінтеграції України стане те, чи вдасться вирішити ці питання під час другої сесії.

"Якщо не будуть ухвалені хоча б першому читанні зміни до законодавства з питань, про які говорять європейці, тоді, боюся, на ніяке підписання нової угоди з ЄС ми не зможемо розраховувати. Тоді друга сесія з точки зору перспектив євроінтеграції буде дуже важлива", - прогнозує експерт.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт вважає, що причиною погіршення відносин між Україною та ЄС є не розрахунок, а помилки Віктора Януковича.