Таке рішення було прийняте на засіданні конкурсної комісії Фонду державного майна України (ФДМУ).

Така ціна була названа в результаті незалежної оцінки, проведеної "УСК Консалтинг" на замовлення ФДМУ. Необхідність проведення такої оцінки пов'язана з участю в конкурсі на покупку "Дніпроенерго" одного учасника.

На конкурсі, проведеному 11 січня, "ДТЕК" запропонував за "Дніпроенерго" 1 мільярд 174,1 мільйона гривень.

ПАТ "Дніпроенерго" - одне з п'яти теплових енергогенеруючих компаній України. Її встановлена потужність складає 8185 МВт, або 16% від загальної потужності електростанцій країни. На частку компанії припадає 8,9% від загального обсягу виробленої в державі електроенергії. Питомі витрати палива на виробництво 1 квт.год електроенергії є одними з найнижчих в Україні. У компанії працює 8 тисяч 270 осіб.

"ДТЕК" - приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" Ріната Ахметова. Підприємства "ДТЕК" створюють виробничий ланцюжок з видобутку та збагачення вугілля, генерації й дистрибуції електроенергії. У 2011 році "ДТЕК" збільшив видобуток вугілля в порівнянні з 2010 роком на 20% - до 22,9 мільйона тонн.