Санкції ставлять на місця російські компанії і тих людей, які допомагають інтервенції на Сході та практично здійснили її в Криму, – говорить Лановий.

За його словами, відбудеться процес очищення нашої території від різного типу діячів, компаній, банків, які наносять шкоди Україні.

Зараз в Україні 172 особи, які фінансують сепаратистів на сході України, яких ми визнаємо такими, що вчиняють злочини, але не можемо ніяким чином запровадити якісь прямі дії, – повідомляє президент Центру ринкових реформ.

На його думку, в Україні немає ніякого досвіду. Ми не здійснювали торговельних війн. А Росія вже має цей досвід. Тож будемо в них вчитися, хоча торгівельні війни – найгірший, але дуже впливовий варіант. Але все ж це краще і дієвіше, ніж застосування прямої сили.

Читайте також: Росії вистачить економічних ресурсів на півроку, — експерт.

Щодо заборони транзиту газу Лановий говорить:

Ті суб’єкти, які здійснюють транзит – можуть бути позбавлені таких прав. Але транзит російського газу здійснює українська компанія, а не російська. Я не думаю що транзит газу підпадає під ці санкції.

Збитки України за рік від агресії Росії становлять 7 млрд доларів:

Ми отримали розвалену економіку. В нас не закриті валютні позиції з усім світом, падіння виробництва. Треба дуже багато зробити аби підняти нашу економіку. Військові дії направлені на те, щоб ми не змогли цього зробити. Ми маємо діяти спільно, узгоджено, сучасно, – розповідає Лановий.

Думаю, ми вчасно перебудуємо ринки на Європу. Дуже багато виробників зможуть вийти на ці ринки, – стверджує експерт.