Він також спростував інформацію, що за 12 днів заборонений контент переглянуло 31 мільйон осіб.

Читайте також: Сервери треба ставити в нормальній країні, а не у бандитів-беззаконників, - техдиректор VK

За словами Дурова, адреса кожного ролика зашифрована, тому немає жодної можливості підрахувати кількість звернених до них запитів.

"Міністерство доходів України суто теоретично не могло обчислити, скільки осіб переглянуло деякі ролики, тому я змушений назвати їх заяви неправдивими", - зазначив він.

Також засновник соцмережі вказав, що розділ з усіма відеозаписами щомісяця відвідує близько 25 мільйонів людей, тоді як українська влада, стверджує, що конкретні матеріали переглянув 31 мільйон користувачів за 12 днів.

Дуров також наголосив, що ролики з дитячою порнографією "моментально" видаляються з "ВКонтакті" за скаргами користувачів і служб моніторингу.

"Навіть якщо вони продовжують декілька днів зберігатися на кешових серверах до заміни новим контентом, вони недоступні абсолютно для всіх користувачів", - зазначив він.

Нагадаємо, У Міністерстві доходів і зборів виявили на українських серверах соцмережі "Вконтакті" незаконний відеконтент, який містить дитячу порнографію.

Згідно із документом відомства, 10 липня завершили комплексну експертизу, яка виявила, що на 265 файлах, які вилучили у невстановленої особи (вона діяла від імені "Вконтакті"), була "інформація з ознаками порнографічної продукції, у тому числі дитячої порнографії, а також контент з ознаками пропаганди культу насильства і жорстокості".

Як відомо, правоохоронні органи в Києві вилучили сервери компанії.