Дядько підозрюваних у подвійному вибуху на марафоні в Бостоні Руслан Царни розповів, що сім'я передбачуваних терористів Царнаєвих переїхала в США, отримавши статус біженців. Він заявив, що релігійні мотиви не мають до теракту ніякого відношення, наголосивши, що брати влаштували вибухи через те, що були невдахами.

Родич розшукуваних терористів зізнався, що не спілкувався з родиною Царнаєвих з 2005 року. Він хотів триматись подалі від своїх родичів через ряд невідомих причин. Дядько поянив, що Царнаєви могли зважитися на теракт через те, що вони ненавиділи людей, які змогли знайти своє місце в житті. Будь-яке релігійне підгрунтя у підриві бостонського марафону Царни категорично відкинув, заявивши, що це брехня.

Водночас співрозмовник не зміг сказати, хто міг налаштувати підривників проти США.

Нагадаємо, у містечку Вотертаун, в якому може перебувати підозрюваний в організації бостонського теракту, пролунали вибухи під час спецоперації поліції США.

Як повідомляє Associated Press, підозрювані у скоєнні терактів у Бостоні є громадянами Росії, які приїхали з північнокавказького регіону поряд з Чечнею.