Про таке рішення ЄС повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на власні джерела.

"Формальним приводом стануть претензії до прийнятого в листопаді оновленого закону про держслужбу. Однак справжню причину всі розуміють: невдоволення процесами, які відбуваються в Україні", — зазначив співрозмовник.

За його словами, ситуація з екс-прем’єром Юлією Тимошенко та іншими представниками колишньої влади, проти яких застосовується вибіркове правосуддя, настільки дратує єврочиновників, що на рівні кулуарних розмов у Брюсселі все частіше лунають слова про можливе введення санкцій відносно офіційного Києва.

Видання наголошує, що через призупинення програми фінансової допомоги в цьому році Україна не отримає близько 120 мільйонів євро.

Співрозмовник видання також розповів, що лідери країн Європейського Союзу не планують зустрічей з главою української держави Віктором Януковичем. За словами джерела, таке рішення ухвалили у зв’язку з невдоволенням ситуацією навколо екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

Протягом останнього місяця українські дипломати намагалися домогтися від Брюсселя згоди на такі зустрічі, проте не досягли успіху. У Віктора Януковича буде можливість поговорити з лідерами Євросоюзу в кулуарах саміту, або при випадковій зустрічі в коридорі, але спеціально організовані зустрічі поки в наших планах не значаться.
— джерело ЛБІ.

Як відомо, в п’ятницю, 27 січня 2012 року, в швейцарському Давосі Фонд Віктора Пінчука та міжнародна інвестиційно-консалтингова компанія EastOne проведуть VIII Українську ланч-конференцію, приурочену до щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму. Очікується, що на ланчі буде присутній Віктор Янукович. Ключовою темою Українського ланчу стане обговорення майбутніх перспектив України в контексті європейського та глобального розвитку.

Нагадаємо, що фінансова бюджетна допомога ЄС була припинена близько року тому. Формально — через зміну закону про державні закупівлі, який не відповідав нормам ЄС.