"Ви пам'ятаєте, коли вперше побачили її на сцені, це було власне на такій вечірці. І ось іронія долі тут вона й закінчила, це просто зводить з розуму. Така страшна трагедія", — каже Джеймс Харріс.

Зірку знайшли у її номері готелю "Беверлі Хілтон", що у Лос Анджелесі. Виконавиця зупинилася тут, щоб виступити на вечірці, приуроченій врученню премії Греммі. Востаннє на пре-паті у четвер Вітні звучала хрипло і низько, однак публіка вітала її бурхливими оваціями.

Наразі причини смерті співачки з’ясовують правоохоронці. Х'юстон без свідомості знайшов персонал готелю, який одразу викликав швидку. Медики 10 хвилин намагалася реанімувати знаменитість, однак безуспішно, за 5 четверта по-обіді зафіксували її смерть. Жодних ознак насильства на тілі Вітні не знайшли.

"У її номері детективи. Завжди, коли хтось несподівано помирає, особливо у її віці, проводиться розслідування, що зараз і відбувається. Ми хочемо з’ясувати, що сталося насправді", — каже лейтенант поліції Марк Розен.

На піку кар'єри виконавицю називали "золотою дівчинкою" музичної індустрії. З середини 80-х до практично кінця 90х років вона була найпопулярнішою співачкою у світі. Підкорити багатомільйонну аудиторію їй вдалося з легкістю, завдяки потужному незрівнянному вокалу, який своїм корінням нагадував церковний спів темношкірих, однак із суттєвим домішками поп-блиску. Свою успішність зірка також перенесла на широкий екран, знявшись у таких легендарних картинах як "Охоронець" поруч Кевіна Костнера і проекті "В очікуванні перепочинку".

Її ідеальний образ та досконалий голос став прикладом для багатьох поколінь. На початках усі від Крістіни Агілери до Мераї Кері намагалися її наслідувати. Щоправда не менш яскравий урок Вітні Х'юстон подала своїм стрімким падінням у низ. Вживання наркотичних речовин та дивна поведінка на публіці практично вщент зруйнувала її кар'єру. Відомо, що востаннє зірка проходила реабілітацію минуло травня.

"Я не називаю себе залежною, мені більше подобається фраза у мене є погані звички, яких можна позбутися", - з інтерв’ю Вітні Х'юстон телеканалу ABC 4 грудня 2002 року.

Вітні Х'юстон потрапила до Книги рекордів Гінесса як виконавиця, що має більше за всіх нагород і премій - 411. В тому числі 6 відзнак "Греммі", 2 "Еммі", 23 нагороди American Music Awards і 16 нагород Billboard Music Awards.