Найбагатша письменниця в світі скликала прес-конференцію на якій розповіла перші подробиці інтернет-дітища.

"Я досі отримую незліченну кількість листів з малюнками, ідеями і пропозиціями написати приквели, сивели і тому подібне. Цей сайт якраз стане фантастичним способом для всіх шанувальників продовжувати творити, а я спробую себе у ролі медіума. Зробити щось подібне в 90-х роках, коли мені вперше прийшла в голову ідея книги, було просто неможливо", - каже письменниця, авторка книг про Гаррі Поттера Джоан Роулінг.

Новий сайт стане чимось середнім між тематичною соціальною мережею та комп'ютерною грою. Як повідомляє видання The Guardian, Роулінг написала також нове оповідання на 18 000 слів про світ Гаррі Поттера, воно і ляже в основу Pottermore. Попередня версія сторінки оживе вже 31 липня, однак доступною вона буде лише мільйону обраних користувачів. Щоб потрапити у число щасливчиків потрібно підписатися на спеціальну розсилку, що можна зробити вже сьогодні.

Зазначимо, напередодні відкриття інтернет-сторінки про юного чарівника світ побачить останній фільм циклу "Гаррі Поттер і Дари Смерті. Частина 2". Його прем'єра в Україні відбудеться 13 липня.