Як повідомляє УНН, таке рішення сьогодні оголосила колегія суддівє.

Колегія суддів ухвалила: ухвалу слідчого судді Печерського суду... про продовження тримання під вартою С. Зінченка залишити без змін, а апеляційну скаргу захисту без задоволення... Ухвала оскарженню не підлягає,
- йдеться в рішенні суду.

Повний текст ухвали буде оголошений 5 грудня.

Адвокат "екс-беркутівця" О.Байдик просив суд застосувати до Зінченка цілодобовий домашній арешт із залученням електронного браслета. Сам Зінченко просив суд змінити запобіжний захід з утримання під вартою на будь-який інший або взагалі його скасувати. "Екс-беркутівець" заявив, що під час розстрілів на Євромайдані розмовляв по телефону.

Натомість преставник державного обвинувачення назвав заяви Зінченка і його адвоката "свідомою спробою спотворення доказової бази, яка була зібрана у справі". Він, зокрема, наголосив, що зміна запобіжного заходу призведе до того, що підозрюваний впливатиме на інших учасників процесу і перешкоджатиме розгляду справи.

На думку прокурора, рішення Печерського суду про продовження арешту Зінченку є законним, а апеляція захисту не підлягає задоволенню.

Нагадаємо, суддя Волкова незаконно не задовольнила клопотання про продовження терміну утримання під вартою командира "Беркута" Дмитра Садовника. Суддя застосувала до підсудного домашній арешт і звільнила його з-під варти в залі судового засідання. Садовник, який підозрюється у розстрілах на Майдані, втік з-під домашнього арешту