Про це повідомляє у своєму блозі на сайті Українська правда колишній журналіст і кандидат у депутати Сергій Лещенко з посиланням на власні джерела.

Отже, за даними моїх джерел, Ставицький тепер ніякий не Ставицький. Його нове прізвище – Едуард Розенберг (Eduard Rosenberg), — стверджує Лещенко.

Зміна громадянства фактично зробила його недосяжним для українського правосуддя, оскільки Ізраїль своїх громадян не видає. Тобто Ставицький, за словами Лещенка, "вийшов сухим із води – він міг вільно жити на своїй новій батьківщині". Єдине обмеження, яке існувало — він не міг виїхати за кордон, оскільки там діяв український ордер на арешт.

Таким чином, змінивши своє прізвище, Ставицький може вільно подорожувати планетою, оскільки не перебуває в розшуку.

Громадянин України, арешт якого санкціоновано по всій планеті, перетворився на респектабельного громадянина Ізраїлю. І, на відміну від Ставицького, власник паспорту на ім'я Едуарда Розенберга може вільно подорожувати планетою, оскільки не перебуває в розшуку, — пише Лещенко.

Окрім самого Едуарда Ставицького, змінила прізвище і його дружина Олена.

Лещенко навів можливу адресу екс-міністра в Ізраїлі й пообіцяв ініціювати звернення до Генпрокуратури, щоб оголосити в розшук також і Розенберга.

Нагадаємо, влітку з'явилася інформація, що екс-міністр енергетики та вугільної промисловості з уряду Миколи Азарова Едуард Ставицький отримав громадянство Ізраїлю і ховається у цій країні.