Про це заявив екс-міністр охорони здоров’я Микола Поліщук, залучений захистом Тимошенко для дослідження аналізів екс­-прем’єра.

"У нас є інформація, що застосовувалася гама-оксімасляна кислота. Це – снодійний препарат, який не застосовується закордоном, а лише на території країн СНД", – сказав він.

"Подібні препарати не можуть даватися хворому без нагляду лікаря, оскільки можуть викликати порушення дихання або ще гіршу реакцію", – наголосив Поліщук.

"Для аналогії: лікар Майкла Джексона дав йому пропофол, у якого набагато м’якша дія – і передозування цього препарату ви самі знаєте, до чого призвело. Тому я застерігаю лікарів не давати людині таких препаратів, якщо вони не знають, якою буде реакція організму", – додав екс-голова МОЗ.

Він вважає, що втрата свідомості Тимошенко могла стати реакцією її організму на постійне вживання знеболювальних препаратів, які їй колють уже впродовж трьох місяців.

Разом з тим, адвокат екс-прем'єра Сергій Власенко повідомив, що у Качанівській колонії підробили свідчення очевидців інциденту з непритомністю Тимошенко.

"Нам достеменно відомо, що в Качанівській колонії фальсифікують показання свідків, пов'язані з інцидентом 6 січня, коли Юлія Володимирівна втратила свідомість", – сказав Власенко.

Як повідомили у Міністерстві охорони здоров'я, об’єктивних медичних даних щодо втрати екс-прем'єром Юлією Тимошенко свідомості не виявлено.