Сергій Таран вважає, що Микола Азаров - зручний для Януковича політик. Про це він розповів в коментарі Gazeta.ua.

"Він не має політичних амбіцій, не руйнує розклад кланів всередині Партії регіонів – там зберігається баланс. Це один із не багатьох політиків, на якого можна буде списати всі гріхи. Сьогодні призначати людину Президента достатньо незручно. Тому що відбуватиметься девальвація гривні, неоднозначні процеси в економіці. Їх треба буде списувати. Азаров буде прем'єром десь на півроку. Після цього вибір Президента зупиниться на людині із "сім'ї", - зазначив політолог.

Водночас експерт припустив, що шанс стати прем'єром через деякий час є в Сергія Арбузова.

"Тим більше, що зараз він може піти в уряд – посісти посаду віце-прем'єра. Це буде така підготовка. Як на прем'єра, на нього "сім'я" поставить вже після того, як всі негативи будуть списані на Азарова. Призначення Арбузова означало б списання Партії регіонів. Зробити це у президента зараз не виходить, бо більшість не сформована. Тому ставка робиться саме на "регіонала", - додав Таран.

До слова, політолог Сергій Таран прогнозує, що повторне призначення Миколи Азарова на пост прем’єр-міністра України може відбутись завдяки комуністам.