Це складне питання, і якщо мене запитають, чи буде силове протистояння, я скажу "не знаю". Напевно, такі пропозиції з боку радикалів з ​​обох сторін будуть, але чи будуть вони реалізовані - залежить від того, чи візьмуть ці яструби верх. А якщо це відбудеться, то можуть бути найбільш неймовірні сценарії, аж до розколу країни, протистояння і якихось більш активних дій на загальноукраїнському рівні, - вважає директор Інституту української політики Кость Бондаренко.

На його думку, силову розв'язку можуть спровокувати з двох протилежних сторін протистояння.

"Силовий варіант може бути ініційований як владою, так і радикальною частиною опозиції. Якщо влада хоче довести ситуацію до абсурду, або навіть до трагедії, то вона може піти на силовий варіант", - наголошує Бондаренко.

Читайте також: Янукович перейнявся ситуацією в Україні і переніс поїздку до Мальти

Політолог сподівається також, що не дійде до примусового звільнення від мітингувальників адмінбудівель.

"Що стосується варіанту звільнення державних установ, то звучать час від часу голоси про необхідність цього, є судові рішення, підведена юридична основа, але до переходу до активних дій це не завжди доходить, і я сподіваюся, що не дійде. І, насправді, та ж КМДА, хоча і частково зайнята, все-таки функціонує", - зауважив експерт.

До слова, влада має повне право вимагати звільнення будівель КМДА та Будинку профспілок, - вважають в ОБСЄ. Сьогодні про це на брифінгу повідомив Янез Ленарчич.