Jolla Tablet

Пристрій обладнаний 7,9-дюймовим дисплеєм та 4-ядерним процесором Intel з частотою 1.8 ГГц. Оперативної пам'яті – 2 Гб, а вбудованої – 32 Гб. Також є камери на 2 Мп і на 5 Мп.

Працює планшет під управлінням оригінальної операційки Sailfish OS 2.0, створеної на ядрі Linux. Серед особливостей – розвинута багатозадачність та можливість встановлення Android-додатків.

Фіни вже запустили на платформі IndieGoGo кампанію зі збору коштів для виробництва планшета. Всього за 2 години їм вдалось зібрати всю необхідну суму – 380 тисяч доларів. На ринку Jolla Tablet має з'явитися у травні 2015 року. Ціна – від 190 доларів.

Комунальна онлайн-карта

З допомогою цього онлайн-сервісу столиці можуть контролювати проведення аварійних і планових робіт у столиці. Зокрема, на карті відображені місця, де вже здійснюється або ще потрібно здійснити відновлення електроенергії, опалення, водопостачання чи ремонт каналізаційних мереж. Передбачений пошук за адресою.

Крім того, в разі необхідності користувачі можуть залишити запит на проведення ремонтних робіт у своєму районі і стежити за його станом. За словами розробників, у перспективі до карти додадуть розділи з дорожніх і ліфтових робіт, а також газопостачання.

Facebook Groups

Facebook запустив окремий мобільний додаток для спілкування в групах. На відміну від стрічки новин, де постити можуть всі, Facebook Groups працює як клуби за інтересами. Користувачі можуть публікувати повідомлення та фотографії тільки для учасників групи, організовувати заходи та обмінюватися файлами.

На думку розробників, додаток буде до вподоби тим, хто активно користується цими функціями у Facebook для підтримки зв’язку з сім’єю, спільної роботи над проектами та планування заходів. За статистикою, таких чимало – щомісяця групами в соцмережі активно користуються близько 700 мільйонів людей.