Сьогодні компанія Westinghouse Electric Company і Державне підприємство "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" (ДП НАЕК "Енергоатом") домовилися про істотне розширення поставок ядерного палива на атомні електростанції України до 2020 року. Поглиблена співпраця між компаніями допоможе диверсифікувати поставки ядерного палива на українські АЕС і забезпечить їх надійність і безпеку, — йдеться в прес-релізі компанії Westinghouse, поширеному у вівторок ввечері.

За словами президента Westinghouse в регіонах Європи, Близького Сходу та Африки Іва Браше, компанія Westinghouse готова забезпечити Україну і весь всесвітній ринок реакторів типу ВВЕР повним комплексом своїх продуктів і послуг, у тому числі технологіями цифрового управління, паливом, заправкою, послугами з інспекції, послугами з модернізації і переобладнання АЕС.

Нова угода з ДП НАЕК "Енергоатом" дозволить нашим компаніям продовжити довгострокове партнерство з метою забезпечити українські АЕС конкурентними і безпечними поставками ядерного палива. Ми очікуємо, що бездоганний результат і висока ефективність нашого палива дозволять нашій компанії збільшити свою частку на українському ринку ядерного палива, — додав він.

Тим часом у Москві з тривогою сприйняли заяву прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка від 30 грудня про підписання угоди з американською компанією "Вестінгауз" щодо поставок ядерного палива для українських АЕС.