Ситуація на кордоні в зоні АТО залишається складною. Епіцентр жорсткого протистояння проходить безпосередньо вздовж лінії державного кордону. Прикордонники продовжують виконання завдань відповідно до загального задуму АТО. Терористи та російські найманці продовжують здійснювати спроби передислокації на територію України автомобільної і бронетанкової техніки та обстрілювати місця дислокації прикордонних підрозділів,
- йдеться в повідомленні.

Окрім того, РФ продовжує стягувати війська до державного кордону України.

“Впродовж доби було помічено переміщення підрозділів та військової техніки (БТР, БМП, танки, автомобілі “КамАЗ” з причіпними гаубицями) напроти Сумського та Луганського прикордонних загонів. Спроб перетину державного кордону не було”, - зазначили в ДПСУ.


Також у прес-службі повідомили, що близько 4:30 терористи здійснили мінометний обстріл позицій прикордонників та військовослужбовців ЗС України на ділянці відділу прикордонної служби “Дякове” в Луганській області, внаслідок чого постраждалих немає.

Нагадаємо, за даними керівника "Інформаційного спротиву" Дмитра Тимчука, в Ростовській області перебувають підрозділи російського спецназу головного розвідувального управління. Командири підрозділів зорієнтовані на те, що їх перекинуть на територію України 15 липня.