До того ж, кажуть, подібних звернень від МВС не отримували.

"Те, що зараз відбувається між міністерством внутрішніх справ, ресурсом Ех.ua, компанія IT-Ukraine - це діалог з аналізом як вийти з цієї ситуації в рамках правового поля. Ніяких обмінів, ніяких "ти мені я тобі". Ми вважаємо, що в будь-якому випадку повернення серверів є необхідністю для відновлення законності", - каже юридичний представник Ex.ua Артем Афян.

Слідчу, яка вела справу Ex.ua, відсторонили від резонансного розслідування, але не звільнили. За словами речника МВС Володимира Поліщука, в роботі усієї оперативної групи знайшли недоліки. Остаточну оцінку її діям міністерство обіцяє оприлюднити згодом.

"Буде вивчатися ситуація, чи дійсно всі дії слідчої оперативної групи були правомірні. Чи слід було просити Imena.ua блокувати домен, чи оці півтори чи дві доби, коли було заблоковано домен, чи можна було обійтися меншим терміном", - каже речник МВС Володимир Поліщук.

Нагадаємо, 31 січня з офісу, що належить Ex.ua вилучили 200 серверів об’ємом понад 6 тисяч терабайт. Домен ресурсу 2 дні був заблокований. Нині сайт працює, однак частина інформації є недоступною. Справу розслідують за фактом розміщення на ресурсі неліцензійного програмного забезпечення.