Згідно з повідомленням, яке приходило користувачам Facebook, з початку нового року персональні дані передаватимуться операторам зв'язку, аналітичним компаніям, а також інтернет-партнерам соцмережі — власникам сайтів і додатків для мобільних телефонів. Крім цього, Facebook може передати дані користувачів державним органам, якщо запит буде мати юридичне обґрунтування.

В перелік даних увійдуть опубліковані пости, листування з іншими користувачами, дані про місцезнаходження людини, особисті дані, які повідомляються при реєстрації.

Також, згідно розісланому повідомленню, соцмережа збирає та зберігає з можливістю передачі згаданим вище третім особам дані про платежі користувача в соцмережі, відомості про номер його банківської картки та іншу інформацію про неї, а також дані про рахунки, на які переводилися платежі і адреси доставки товарів.

Варто зазначити, що представники Facebook не будуть питати дозволу на передачу даних, так як згідно з новою політикою соціальної мережі будуть за замовчуванням згодні всі користувачі порталу після 1 січня.

Тим часом Кабінет Міністрів хоче збільшити вартість ліцензії на 3G-зв'язок з 2,4 млрд гривень до понад 3 млрд.