Уболівальники, які уже придбали квитки на матчі, в шоці від цін на українські апартаменти, які вже піднялися у кілька разів.

"Я поки не забронював житло в Києві, бо не хочу бути обдуреним. Ціни на квартири та готелі значно завищені. Те, що я - британець і приїхав на футбольний матч, не означає, що я багатий", - розповів англійський вболівальник Раян Чепмен, який збирається відвідати матч Швеція – Англія.

За словами Раяна, якщо він не знайде вигідний варіант житла, то спатиме на автобусній зупинці або в метро.

На популярному в Європі сайті з бронювання квитків в готелях booking.com апартаменти у Києві на 15 червня можна замовити за ціною від 300 до 1000 євро на добу.

У день фінального матчу 1 липня навіть за хостел уболівальнику треба розкошелитися як мінімум на 100 євро. Тризіркові українські готелі, номери в яких зазвичай коштують від 50 до 100 євро, на час Євро-2012 підняли ціни до 200-700 євро.

Також Чепмен зізнався, що хотів побувати на матчах своєї збірної в Донецьку, але дізнавшись ціни, передумав.

Згідно з даними німецького інтернет-сайту CHECK24.de, у Донецьку у день півфінального матчу, 27 червня, можна замовити лише місце в наметовому таборі, вартістю 126 євро на добу. Всі готелі та апартаменти на цей день вже заброньовані.