"Я не Попелюшка, що має встигати все буквально і реагувати на кожного дурня. Мені набагато цікавіше працювати над якимось законопроектом, аніж сперечатися з тінями 1937 року. Рот йому закрили. Усе. Мені перекладають те, що він верзе. Маю намір завершити це - подам до суду, мабуть, наступного тижня", - зазначила Фаріон, передає Gazeta.ua.

Нагадаємо, нардеп від ВО "Свобода" Ірина Фаріон готує судовий позов проти депутата від КПУ Олександра Зубчевського, який під час засідання Комітету з питань освіти і науки відмовлявся висловлюватися державною мовою.

Зауважимо, 10 січня у Верховній Раді зареєстрували законопроект про функціонування української мови як державної та порядок застосування інших мов в Україні. Серед ініціаторів законопроекту – народний депутат фракції ВО "Свобода" Ірина Фаріон.

Народний депутат від КПУ Олександр Зубчевський запевняє, що нардеп від ВО "Свобода" Ірина Фаріон перешкоджає йому виконувати обов’язки і порушує його права як громадянина.

Комуніст має намір подати зустрічний позов до Ірини Фаріон через порушення його прав і свобод як громадянина України.

За словами нардепа від "Свободи" Ірини Фаріон, українське законодавство слід звільнити від кальок з російської мови, тож з цього приводу вона має намір готувати відповідне законодавство.