"Нам не зрозуміло, чому деякі символи, які мають велике значення для українського духу, перебувають у списку заборонених символів в посібнику для спостерігачів FARE. Ми і багато українських вболівальників не розуміємо, чому червоно-чорний прапор, який є символом національно-визвольного руху в Україні ще з початку 17 століття, є забороненим", - сказав на конференції у Києві перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко.

Читайте також: 11 жовтня марш перед матчем пройшов з петардами, але без політичних прапорів

Із закликом до представників FARE він звернувся від імені усіх українських вболівальників. Водночас Стороженко наголосив, що ФФУ всіляко підтримує боротьбу проти расизму, нацизму та інших проявів дискримінації на футбольних матчах.

Віце-президент ФФУ зауважив, що ФІФА, УЄФА завжди вказують на необхідність враховувати національні традиції та специфіку кожної окремо взятої країни.

Як відомо, 27 вересня дисциплінарний комітет ФІФА прийняв рішення, що матч між збірними України та Польщі в рамках відбору на ЧС-2014 пройде без глядачів.

Крім того, на львівському стадіоні "Арена Львів" збірній України заборонено грати матчі під егідою ФІФА до закінчення відбіркового турніру на ЧС 2018-го року.

Причиною такого рішення стала поведінка вболівальників під час матчу Україна - Сан-Марино. Футбольних фанів зловили на використанні піротехніки, поведінці з начебто проявами расизму та використанні банерів образливого змісту.

Зрештою, покарання проти української збірної тимчасово припинили. Своє остаточне рішення ФІФА оприлюднить 10 листопада.