Копія цього документа є в розпорядженні сайту "Футбол 24".

Лист датований 17 вересням 2013 року, тоді як саме рішення щодо дискваліфікації “Арени-Львів” Дисциплінарний комітет Міжнародної федерації футболу прийняв 27 вересня.

У ФФУ заявили, що не ініціювали дискваліфікацію “Арени-Львів”, а журналістів звинуватили у провокації.

Кожна адекватна, здорово мисляча людина зрозуміє суть цього листа. І в жодному разі не буде використовувати у своїх матеріалах ці заголовки, які використовують зараз. Скоріш за все, це - цілеспрямоване викривлення фактів”, - прокоментував речник ФФУ Павло Терновий.

Після матчу Україна - Сан-Марино на “Львів-Арені” ФІФА попередила ФФУ про можливі санкції для України. У списку порушень, які зафіксували на стадіоні у Львові - запалювання фаєрів та начебто прояви нацизму і фашизму. ФІФА не вперше звертає увагу Україні на поведінку вболівальників на аренах, але цього разу ФФУ в особі Стороженка фактично сама попросила про санкції.

Як результат, 27 вересня ФІФА оголосила про дискваліфікацію “Арени-Львів” на матчі української збірної до 2018 року та оштрафувала ФФУ на 45 тисяч франків. Також найближчий матч за участю національної команди повинен відбутися за порожніх трибун. Дію санкцій призупинено до розгляду апеляції наприкінці листопада.