"Ми повинні з вами розуміти, що досі ми не маємо повного рішення дисциплінарного комітету ФІФА. Відповідно до дисциплінарного кодексу, ми повинні провести деякі дії для того, щоб мати можливість в апеляційному порядку оскаржити рішення дисциплінарного комітету: перше, ми повинні повідомити про свої наміри подавати апеляцію, друге, ми обов'язково повинні просити ФІФА направити нам мотиваційну частину рішення дисциплінарного комітету, третє, ми повинні надати ФІФА свою мотиваційну думку про те, що і як ми будемо оскаржувати", - пояснив Стороженко.

За його словами, тільки після цього відкривається 10-денна процедура подання-прийняття апеляції.

"У зв'язку з тим, що часу практично немає, ми просимо ФІФА терміново розглянути всі наші документи і прохання", - наголосив Стороженко.

Читайте також: Мер Львова просить скасувати санкції ФІФА за "прояви нацизму"

Водночас президент ФФУ Анатолій Коньков уже готовий їхати у штаб-квартиру ФІФА для захисту інтересів України.

"Зараз підготовлений вищим керівництвом ФФУ, юристами проект апеляції. І президент ФФУ Анатолій Коньков поїде завтра або, може, навіть сьогодні до Швейцарії, в штаб-квартиру ФІФА для відстоювання інтересів України", - наголосив віце-президент Федерації.

Як відомо, ФІФА покарала українську збірну матчем без глядачів та дискваліфікацією стадіону "Арена Львів" на 5 років. Причиною цьому стала поведінка вболівальників під час матчу Україна - Сан-Марино у Львові.

У зв'язку з цим Молодіжний націоналістичний конгрес оголосив про початок збору підписів під петицією до виконавчого директора організації "Футбол проти расизму в Європі" Піара Поваре.