Нобелівську премію у галузі медицини та фізіології отримали Джон Кардон та Сінья Яманака. Вчених відзначили за роботу у перепрограмуванні клітин.

Власниками ж Нобеля у галузі фізики стали Серж Арош з Франції і Девід Вайнленд з американського штату Колорадо. Завдяки досягненням цих учених у майбутньому з'явиться можливість створити надшвидкі квантові комп'ютери.

Нобелівську премію в галузі хімії здобули американські професори - Роберт Лефковіц та Браян Кобілка. Їх відзначили за дослідження рецепторів, які беруть участь у передаванні сигналів між клітинами та навколишнім світом.

Лауреатом Нобелівської премії з літератури став китайський письменник Мо Янь, який "із галлюцинаторним реалізмом об'єднує народні казки, історію та сучасність". Хоча Мо Янь у списках букмекерів був третім, його перемога стала повною несподіванкою. Букмекери пророчили тріумф японцю Харукі Муракамі.

Ще одна цьогорічна несподіванка - присудження Нобелівської премії миру Євросоюзу за те, що він "впродовж більше шести десятиліть зробив свій внесок у просування миру і примирення, демократії та прав людини в Європі". Цікаво, що серед можливих претендентів на цю премію букмекери називали колишнього прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко.

Врешті, закінчився Нобелівський тиждень відзначенням премією у галузі економіки американців Ела Рота та Ллойда Шеплі, яких нагородили за теорії з розробки ринкових інститутів на практиці.