Як повідомляє прес-служба бізнесмена, напередодні Дмитро Фірташ і голова Тернопільської облдержадміністрації Валентин Хоптян заклали капсулу у фундамент будівництва.

Нове тепличне господарство має розпочати роботу восени 2012 року, щорічно комплекс вироблятиме 4 тисячі тонн томатів і 1,55 тисячі тонн перцю, йдеться у прес-релізі.

До складу комплексу буде входити також теплиця з вирощування розсади потужністю 8,4 мільйона саджанців на рік, цех зберігання та пакування продукції. Також підприємство зможе переробляти продукцію і випускати консервовані помідори і перець.

За словами Дмитра Фірташа, після введення комплексу в дію на ньому будуть працювати 150-200 осіб.

Наразі проводяться роботи з підготовки будівельного майданчика. Над підготовкою земельної ділянки площею 10 гектарів працюють більше 200 будівельників та 70 одиниць техніки, а після завершення земляних робіт число будівельників перевищить 300 осіб.

Тепличне обладнання та конструкції поставить нідерландська компанія, а технології вирощування овочів придбані в Ізраїлі.