Згідно з повідомленням агентства, короткострокові РДЕ рейтинги в іноземній валюті знижені до рівня "C" з "B". Fitch також підтвердило довгострокові РДЕ цих емітентів в національній валюті на рівні "B-". Прогноз по довгострокових РДЕ в національній валюті - "негативний".

Рейтинги існуючих пріоритетних незабезпечених єврооблігацій Києва на загальну суму 550 мільйонів доларів знижені до рівня "CCC" з "B-".

Рейтинги муніципальних облігацій Києва на загальну суму 5,4 мільярдів гривень підтверджені на рівні "B-". Довгостроковий рейтинг пріоритетних незабезпечених муніципальних облігацій Харкова в національній валюті на суму 99,5 мільйонів гривень підтверджений на рівні "B-".

Нагадаємо, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings 7 лютого знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України за зобов'язаннями в іноземній валюті з "B -" до "ССС", або "надзвичайно спекулятивного" рівня. Тепер від дефолтної позначки Україну за шкалою Fitch відділяє один щабель.

Пізніше Fitch знизило і корпоративні рейтинги 12-ти українських компаній, включаючи Національну акціонерну компанію “Нафтогаз України”.