Глава уряду вважає, що поліція не мала підстав стежити за Мохаммедом Мерою, який у березні вбив сімох людей: трьох дітей, їхнього вчителя та трьох військовослужбовців.

На думку Фійона, членство тулузького стрілка в ультраконсервативній мусульманській організації салафітів - не причина для того, щоб ставити його на особливий контроль поліції.

“Членство в якійсь організації - це не злочин. Нам не слід плутати релігійний фундаменталізм з тероризмом, навіть, якщо ми знаємо, що це пов’язано. У нас не було інформації, щоб підозрювати Мохамеда Меру. Ми не можемо стежити за людиною, яка поки що не скоїла злочин”, - каже прем'єр-міністр Франції Франсуа Фійон.

В такий спосіб Фійон відреагував на критику претендента на президентське крісло Франсуа Олланда. Кандидат від соціалістів заявив, що закони про боротьбу з тероризмом зовсім не використовувались проти Мери. Адже терорист був у Пакистані та Афганістані, після чого йому заборонили в’їзд до США. Французька поліція, натомість, за ним навіть не стежила.

Зазначимо, що Мохаммед Мера був убитий під час штурму його квартири силовиками. Операція з ліквідації терориста відбулась у четвер. Після 32-годинної облоги терориста ліквідували в його квартирі у Тулузі.