Про це повідомляє “Укрінформ”.

Надаль підкреслив, що пріоритет буде віддаватися саме дотриманню Росією женевських зобов'язань у частині деескалації ситуації в Україні. Говорячи про критерії оцінки, французький дипломат зазначив, що вона буде будуватися на всебічному аналізі ситуації і конкретних ознак ескалації. Цим займатиметься місія ОБСЄ, яка вже перебуває на території Східної України. Крім того, Франція направить у складі місії своїх експертів.

“Спостерігачі ОБСЄ будуть збирати докази, щоб забезпечити об'єктивне уявлення про ситуацію в Україні”, - сказав Ромен Надаль.

Нагадаємо, у США заявили, що Росії загрожують наслідки, якщо Москва не виконуватиме зобов'язання в рамках женевських домовленостей щодо України.

Як відомо, 17 квітня у Женеві відбулась чотиристороння зустріч глав зовнішньополітичних відомств України, РФ, Євросоюзу і США з приводу ситуації в Україні – повний текст заяви.

У Женеві офіційний Київ пішов на компроміс у питаннях конституційної реформи та амністії протестувальників, наголосили у Міністерстві закордонних справ за підсумками переговорів. На думку Росії, женевські домовленості передбачають роззброєння "Правого сектора" і звільнення об'єктів у Києві.