Як повідомляє Reuters, до бюджету включені раніше схвалені заходи жорсткої економії, які повинні дозволити скоротити його дефіцит до 4,5% ВВП в 2012 році.

Опозиційна Соціалістична партія вже заявила, що бюджет, який базується на заходах економії, прийнятих в країні місяць тому, грає на руку багатим, адже передбачає скорочення податкових пільг замість підвищення податків для багатих.

Тим часом економісти кажуть, що закладений до бюджету прогноз зростання економіки наступного року на 1% надто оптимістичний. Втім, уряд відмовився додатково коригувати бюджет, поки не побачить перші дані щодо 2012 року.

"Цей бюджет дозволяє країні йти шляхом скорочення боргу", - сказала міністр бюджетного планування Франції Валері Пекрессе.

Зазначимо, що очікуваний дефіцит бюджету у Франції в цьому році - 5,7% ВВП. Уряд пообіцяв скоротити показник до прийнятого в Європейському союзі ліміту в 3% до 2013 року.

На початку грудня рейтингове агентство Fitch попередило, що у другої економіки єврозони залишилося мало можливостей для боротьби з кризою, а агентство S&P пригрозило Франції зниженням рейтингу, посилаючись на "системну напругу" в єврозоні, спровоковану кризою суверенних боргів.