Чому гелікоптер з'явився на окрузі наразі точно невідомо. Речниця місцевої поліції лише наголосила, що так вони забезпечують правопорядок та охорону для окружної виборчої комісії.

Більше про інцидент з гелікоптером на окрузі в Коростені – читайте тут

Журналістам 24 каналу вертоліт вдалося знайти аж на стадіоні "Локомотив" в Коростені. Проте до нього кореспондентів не підпустили.

Гелікоптер Мі-8 на стадіоні
Гелікоптер Мі-8 на стадіоні "Локомотив"

На окрузі чергує поліція зі зброєю, але з журналістами вони спілкуються неохоче. Також ходять чутки, що ним повезуть протоколи і бюлетені до ЦВК, але в поліції цієї інформації не підтвердили.

Зазначимо, що на окрузі №64 в Коростені балотується всього 8 кандидатів по мажоритарці. Серед них і одіозний нардеп Сергій Пашинський від "Народного фронту". Він нині на 3 місті, що йому дуже не подобається. Станом на зараз результати голосування на 64 окрузі такі: лідирує Сігачов В'ячеслав від партії "Слуга народу" – майже 27% голосів, потім самовисуванець Володимир Арешонков – теж майже 27%, а в Пашинського трохи більше 18%.

Результати виборів на окрузі №64 у Коростені
Результати виборів на окрузі №64 у Коростені

"Всі ті, хто дуже нервуються, за щось переживають, вони просто знайомляться з результатами. Мені здається, що вони мають визнати волю людей. Тому я особисто вбачаю, що це звичайні робочі процеси", – сказав кандидат Володимир Арешонков.

Натомість самі житомиряни радіють від того, що Пашинський на окрузі програє, проте на камеру це не говорять.

Фоторепортаж журналістів 24 каналу із Коростеня

А рішення привезти гелікоптер у Коростень прийняли у Міністерстві внутрішніх справ.

Що відомо про Сергія Пашинського і чому він скандальний?Сергій Пашинський – народний депутат України 4 скликань, а під час останнього очолював оборонний комітет Верховної Ради. Перший скандал за участю Пашинського мав місце під час Революції Гідності. Тоді протестувальники зупинили автівку, у багажнику якої виявили снайперську гвинтівку. Парламентар допоміг снайперу поїхати з Майдану, сівши до нього в авто.

Черговий скандал стався, коли політик вистрелив у спину мешканцю Київської області Василю Хімікусу з пістолета. Тоді Пашинський запевняв, що це була виключно самооборона, натомість Хімікус стверджував, що саме нардеп винен у конфлікті.

Журналісти стверджували, що Сергій Пашинський у 2016-17 роках організував закупівлю списаних чеських БМП-1 за ціною металобрухту – 20-25 тисяч євро за одну машину. Після ремонту на Житомирському бронетанковому заводі вони передавалися Збройним силам України. 200 БМП коштували українському бюджету 41 мільйон доларів, тобто по 205 тисяч за кожну.