Про це він сказав журналістам після засідання в Печерському районному суді Києва, передає "Українська правда".

Я відчуваю, що в цій справі проглядається серйозний політичний підтекст,
— сказав генерал.

Назаров висловив обурення, що його судять за прийняття рішень у військових умовах цивільні судді і прокурори, які некомпетентні в цих питаннях.

Він упевнений, що його арешт створить прецедент, і інші військові керівники будуть відмовлятися приймати відповідальні рішення в екстремальних бойових умовах, а це, в свою чергу, підірве обороноздатність країни.

Мова може йти про те, що реально під загрозою стоїть фактично ефективність керівництва Збройними силами України, на жаль, ми таким способом діємо, швидше за все, на користь нашим супротивникам, на користь Росії,
— заявив він.

При цьому заступник керівника АТО підкреслив, що не вважає себе винним і сподівається на об'єктивність слідства.

Прокуратура стверджує, що генерал не взяв до уваги інформацію СБУ про загрозу збиття літака і дозволив проведення спецоперації по доставці роти військових в Луганський аеропорт.

Адвокати мають намір оскаржити його арешт.

Як відомо,14 червня в результаті падіння збитого сепаратистами військово-транспортного літака Іл-76 над аеропортом в Луганську загинули 49 осіб.

Нагадаємо, суд відправив під арешт першого заступника керівника АТО, заступника начальника Генштабу Віктора Назарова, підозрюваного в службовій недбалості, що спричинила катастрофу літака Іл-76 над аеродромом у Луганську.Рішення суду набуде чинності через 5 днів.