Відповідну заяву він зробив перед засіданням ради НАТО 2 березня.

"Сьогодні я скликав засідання Північноатлантичної ради через воєнні дії Росії на території України. І через загрози президента Путіна проти цієї суверенної держави.

Що робить Росія наразі в Україні - порушує принципи Уставу Організації Об'єднаних Націй . Це створює загрозу миру й безпеці в Європі. Росія має припинити свої воєнні дії й свої погрози", - заявив Расмуссен.

Він наголосив, що НАТО підтримує суверенітет і цілісність України, підтримує право народу України самому визначати своє майбутнє без втручання ззовні.

"І ми наголошуємо на необхідності для України продовжувати відстоювати демократичні права всіх людей і гарантувати, що права меншин захищені. Україна є нашим сусідом, і Україна є цінним партнером для НАТО", - зазначив генсек НАТО.

Нагадаємо, Рада НАТО у неділю зібралася для обговорення ситуації в Україні. Після цього відбудеться засідання Ради Україна-НАТО.

Генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен виступив з заявою, у якій закликав Росію зупинити військові дії в Україні і знизити напругу.